Търсене

Бебешки масажни масла - кой е най-добрия вариант?Напоследък има много дискусии кое е най-безопасното масло за бебешки масаж. Важно е да се знае, че бебешкият масаж се практикува в много различни култури по света и всяка от тях има своите предпочитания към използваното масло, основано на историята и традицията. Бебешката кожа е много деликатна, така че трябва да гарантираме, че използваме най-безопасния и нежен вариант за масаж.


Какво избрахме ние? 


  • Маслото от сладък бадем

Често се препоръчва от дерматолози и лекари. Бадемовото масло има лек, сладък аромат и съдържа витамини А, В1 В2, В6 и Е. To е отличен избор за употреба при бебета, тъй като е естествено богато на емолиенти и достатъчно чисто за чувствителна бебешка кожа. Има много уникални предимства, свързани с използването на масло от сладък бадем. Първо, той е много ефективен за осигуряване на естествената мекота на бебешката кожа и спомага за заключването на естествената влага в кожата. Бебетата често губят хидратацията на кожата си през деня и след баня. Маслото от сладък бадем ще рехидратира кожата и ще оптимизира влагата след тези събития. Маслото няма да запуши чувствителните пори, нито може доведе до някакъв вид кожни усложнения. Първият съвет за използването на този продукт върху бебе е да се гарантира, че го използвате достатъчно често! 


  • Масло от кайсиеви семена

Благодарение на меката си, леко мазна текстура, маслото от кайсиеви семена лесно прониква, без да оставя мазен филм върху кожата. Това го прави особено подходящ за комбиниране с мазни кожи, чиято хидратация става възможна без излишни мазнини.

Друго основно предимство е, че се понася много добре от епидермиса на кожата и няма забележим алергенен потенциал. Така това масло намира място в цели програми от продукти за бебета!


  • Невен

Маслото от невен има антисептично действие и подпомага заздравяването на рани и всякакви кожни раздразнения. Страхотна добавка към масажното масло!


Трябва ли да правя масаж на бебето си?

Детският масаж има много ползи за родителите и бебетата на физическо и емоционално ниво. Използва се под много форми в целия свят от стотици години. Въз основа на инстинктивното желание на майката да докосне бебето си, детският масаж е разработен, за да включва последователност от полезни движения, за да събуди и стимулира всички телесни системи на бебето.11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички