Търсене

Да предпазим мъничето от слънцето

Актуализирано: 22 Апр 2020Разходките навън в слънчево време са едно от най-приятните преживявания за майката и бебето. Важно е, обаче, то да бъде максимално защитено от слънцето, за да се избегне изгаряне и увреждане на деликатната му кожа. За целта, Оскар ви помага с няколко полезни съвета за защита от слънцето на вашето мъниче.

Как да предпазя бебето от слънцето?

Когато сте навън с бебето, опитайте се да го държите колкото се може повече на сянка – под дърво, чадър и др. Важно е то да не бъде на слънце в най-горещите часове на денонощието - от 11 сутринта до 3 следобед, а за бебета под 6 месеца е добре въобще да не бъдат излагани на директна слънчева светлина - кожата им е все още твърде уязвима и излагане на слънце може да доведе до изгаряне в рамките само на 10-15 минути. 


Мъничето трябва да е облечено с леки дрешки от естествена материя, напр. памук. За главичката изберете такава шапка, която да покрива ушите, лицето и врата. Намажете непокритите участъци със слънцезащитен крем.

Какъв слънцезащитен крем трябва да използвам?

Когато бебето е над 6 месеца, използвайте лосион със слънцезащитен фактор над 15.

Ако е възможно, поне 15 мин преди излизане, нанесете лосиона по онези части от телцето на детето, които не са покрити. Ако сте навън с него за по-дълго, трябва да нанасяте периодично лосиона.

Ако бебето ви има по-чувствителна кожа, страда от обриви, екзема или други кожни раздразнения, уверете се, че лосионът не влошава състоянието на кожата.

Какво да правя в случай на изгаряне?

Слънчевото изгаряне обикновено не се забелязва веднага, трябва да минат няколко часа преди червенината и болката да се появят.


В тези случаи можете да предприемете следните мерки:

  • натопете кърпа в студена вода, изцедете я и покрийте с нея засегнатите места - правете това няколко пъти на ден.

  • къпете бебето си в леко топла вода, за да успокоите кожата и да намалите зачервяването

  • внимателно намажете кожата с лосион, за да я успокоите

  • давайте му повече течности или го кърмете по-често, за да компенсирате течностите, изгубени при потенето

  • при по-сериозни изгаряния, обърнете се към вашия лекар


Следвайки тези съвети, можете да предпазите кожата на вашето бебе , така че то да се радва на миговете прекарани навън под слънцето.13 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика