Търсене

Как спи бебчо?

Сънят при бебетата е изключително важен за тяхното нормално развитие и растеж. При новородените той продължава около 16-18 часа в денонощието, като на всеки 1-3 часа, бебето се събужда поради чувство на глад. Ще трябва да се настроиш за предстоящите будни нощи, още повече, че сънят при бебетата е по-повърхностен от този при възрастните.

Храненето и сънят при бебетата са тясно свързани процеси и до голяма степен режима на сън се определя от режима на хранене. Към момента повечето педиатри не препоръчват на майките строго съблюдаване на режима на хранене, което включва кърмене на всеки 3 часа с пауза от 6 часа нощем. Все повече почитатели намира идеята за свободния режим на хранене – бебето да се кърми тогава, когато то само поиска.От природна гледна точка новороденото бебе е неразделно от майката. Когато не усеща присъствието и близостта ѝ, то започва да изпитва страх и да плаче. При различните бебета проблема съществува в различна степен, но ако не го държиш непрекъснато на ръце всеки път преди сън, този инстинкт постепенно отшумява.

Сънят при мъничетата е основният показател за здраве. Бебето спи до тогава, докато не почувства глад. Ако е сито, но не спи, значи нещо не е наред - или здравословно, или в средата, където спи (твърде влажна, суха, топла или студена). С растежа на бебето се удължават и периодите на бодърстване. 11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички