Търсене

Колко е важно бебешкото олио през зимата?

Актуализирано: 22.04.2020 г.

С настъпване на студените месеци кожата на децата става много по-чувствителна и реагира на всички климатични и температурни промени. Кожата при бебетата е доста по-суха, лесно се поддава на въздействието на бактерии и се нуждае от допълнителна хидратация и подхранване.Тук идва на помощ бебешкото олио! Страхотен и много полезен продукт през зимните месеци, който се грижи за хидратацията и подхранването на деликатната бебешка кожа.


В повечето случаи се нанася върху кожата на детето веднага след баня или след смяна на пелените, но също може да бъде използвано за масаж или почистване на млечни корички.

Ето всички случаи, в които е полезно да използваме олио: 


Хидратация

Това е основното предназначение на олиото. Този продукт е богат на витамини и натурални масла, които имат свойството да хидратират и предпазват деликатната детска кожа от изсушаване.

Млечни корички

Олиото успешно се справя с премахването на млечни корички от главата на бебето. За разлика от други овлажняващи продукти, то може да се използва ежедневно, тъй като не изсушава кожата и не предизвиква дразнене.

Масаж

Детският масаж има много ползи за родителите и бебетата на физическо и емоционално ниво. Въз основа на инстинктивното желание на майката да докосне бебето си, детският масаж е разработен, за да включва последователност от полезни движения, за да събуди и стимулира всички телесни системи на бебето.

Успокояване и подхранване

Бебешкото олио съдържа натурални масла, които имат способността да се грижат за раздразнената кожа и да предпазват от появата на дерматити и алергии, като освен това ще изградят защитен слой, поддържайки я мека и хидратирана.15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички