Търсене

Митове и факти в грижата за бебешката кожа

  • Мит: Само вода е достатъчна за цялостно къпане на бебчо.


Факт: Бебешката кожа се нуждае от балансиран бебешки шампоан/душ гел не само за предпазване от външни токсини, а защото водата сама по себе си отмива едва 65% от всички мръсотии, и още по-важно, не премахва мастноразтворимите вещества, като например себум.  • Мит: Бебешката кожа е мазна и няма нужда от допълнителна хидратация.


Факт: Мазната кожа не означава хидратираната кожа. Меката и нежна кожа на бебчо може да те заблуди, че всичко е наред, но тя всъщност силно се влияе от външната среда - температура, влажност, токсини, храна и т.н. За да я защитите от изсушаване и последващо раздразнение, масажирайте кожата му с бебешко олио или лосион, създадени специално за целта.  • Мит: Подсичането се преборва с пудра.


Факт: Подсичането се преборва с крем против подсичане! Кремът е много по-безопасен избор, тъй като пудрата е предпоставка за развитие на бактерии, а и може да бъде изключително опасна, ако бебето я вдиша по време на използване.


  • Мит: Трябва да къпете бебчо всеки ден.


Факт: Препоръчителната честота на къпане за бебета е само 2-3 пъти седмично. Също така е най-добре времето за къпане да бъде кратко. Дългите бани могат да доведат до изсушаване на кожата и последвашо раздразнение, особено при по-висока температура на водата.


  • Мит: Масажите с олиo не са от особено значение.


Факт: Доказан факт е, че бебешките масажи подобряват кръвообращението и бебешкото масажно масло хидратира кожата. Когато се комбинират, масажите всъщност укрепват костите, подобряват движението на ставите и отпускат мускулите.1519 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички