Търсене

Митове и факти в грижата за бебешката кожа

  • Мит: Само вода е достатъчна за цялостно къпане на бебчо.


Факт: Бебешката кожа се нуждае от балансиран бебешки шампоан/душ гел не само за предпазване от външни токсини, а защото водата сама по себе си отмива едва 65% от всички мръсотии, и още по-важно, не премахва мастноразтворимите вещества, като например себум.  • Мит: Бебешката кожа е мазна и няма нужда от допълнителна хидратация.


Факт: Мазната кожа не означава хидратираната кожа. Меката и нежна кожа на бебчо може да те заблуди, че всичко е наред, но тя всъщност силно се влияе от външната среда - температура, влажност, токсини, храна и т.н. За да я защитите от изсушаване и последващо раздразнение, масажирайте кожата му с бебешко олио или лосион, създадени специално за целта.  • Мит: Подсичането се преборва с пудра.


Факт: Подсичането се преборва с крем против подсичане! Кремът е много по-безопасен избор, тъй като пудрата е предпоставка за развитие на бактерии, а и може да бъде изключително опасна, ако бебето я вдиша по време на използване.


  • Мит: Трябва да къпете бебчо всеки ден.


Факт: Препоръчителната честота на къпане за бебета е само 2-3 пъти седмично. Също така е най-добре времето за къпане да бъде кратко. Дългите бани могат да доведат до изсушаване на кожата и последвашо раздразнение, особено при по-висока температура на водата.


  • Мит: Масажите с олиo не са от особено значение.


Факт: Доказан факт е, че бебешките масажи подобряват кръвообращението и бебешкото масажно масло хидратира кожата. Когато се комбинират, масажите всъщност укрепват костите, подобряват движението на ставите и отпускат мускулите.1489 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика