Търсене

Няколко изумителни неща, които се случват с тялото ти по време на бременностЖенското тяло преминава през много промени през деветте месеца на бременност. Някои от тези физически промени са видими, като растящото коремче и наддаването на тегло, други обаче се случват без никой, понякога дори и бъдещата майка, да разбере.

Ето и няколко от тези изумителни трансформации на женското тяло по време на бременност:  • Повече кръв.

По време на бременност, обемът на кръвта се увеличава до 50%, за да се осигури достатъчно оксидирана кръв към плода.


  • Уголемяване на сърцето.

За да може на цялата тази допълнителна кръв да се движи в тялото, сърцето увеличава размерите си.


  • По-големи крайници.

Много жени също съобщават, че краката им стават по-големи, по време на бременност - с почти цял 1 размер. Глезените и краката също могат да се подуят.


  • Уголемяване на матката.

Преди бременност матката обикновено е с размерът на портокал. До третия триместър може да бъде около размера на динята. Всъщност, тя може да се разшири до 500 пъти по време на бременност.


  • Промяна на гласа.

Повишаването на естроген и прогестерон може да предизвика подуване на вокалните гънки, което означава, че някои по-високи тонове се губят и да появят по-ниски.


  • Отглеждате нов орган.

Да, плацента е много "талантлив" нов орган, който придвижва кислород и хранителни вещества от кръвния ви поток към растящото бебе. Той също така защитава бебето от инфекция и помага да се премахнат "отпадъчните продукти" на бебето, като въглероден диоксид.


  • Омекване на костите.

Високите нива на хормоните естроген и релаксин водят до това, връзките и сухожилията в тялото ви да се отпуснат, включително тези по гърба ви. По време на бременност високи нива на хормоните естроген и релаксин , които омекотяват връзките и сухожилията в тялото - тъканите, които свързват ставите ви. Целта е да се помогне на таза да бъде по-гъвкав по време на раждане.

1430 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички