Търсене

Няколко изумителни неща, които се случват с тялото ти по време на бременностЖенското тяло преминава през много промени през деветте месеца на бременност. Някои от тези физически промени са видими, като растящото коремче и наддаването на тегло, други обаче се случват без никой, понякога дори и бъдещата майка, да разбере.

Ето и няколко от тези изумителни трансформации на женското тяло по време на бременност:  • Повече кръв.

По време на бременност, обемът на кръвта се увеличава до 50%, за да се осигури достатъчно оксидирана кръв към плода.


  • Уголемяване на сърцето.

За да може на цялата тази допълнителна кръв да се движи в тялото, сърцето увеличава размерите си.


  • По-големи крайници.

Много жени също съобщават, че краката им стават по-големи, по време на бременност - с почти цял 1 размер. Глезените и краката също могат да се подуят.


  • Уголемяване на матката.

Преди бременност матката обикновено е с размерът на портокал. До третия триместър може да бъде около размера на динята. Всъщност, тя може да се разшири до 500 пъти по време на бременност.


  • Промяна на гласа.

Повишаването на естроген и прогестерон може да предизвика подуване на вокалните гънки, което означава, че някои по-високи тонове се губят и да появят по-ниски.


  • Отглеждате нов орган.

Да, плацента е много "талантлив" нов орган, който придвижва кислород и хранителни вещества от кръвния ви поток към растящото бебе. Той също така защитава бебето от инфекция и помага да се премахнат "отпадъчните продукти" на бебето, като въглероден диоксид.


  • Омекване на костите.

Високите нива на хормоните естроген и релаксин водят до това, връзките и сухожилията в тялото ви да се отпуснат, включително тези по гърба ви. По време на бременност високи нива на хормоните естроген и релаксин , които омекотяват връзките и сухожилията в тялото - тъканите, които свързват ставите ви. Целта е да се помогне на таза да бъде по-гъвкав по време на раждане.

23 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика