Търсене

Подсичане - кошмар за бебета и родители


Подсичането е често срещана форма на кожно възпаление (дерматит), която се появява като ярко червени петна по онази част от кожата на бебчо, покрита от пелени. Често е свързано с мокри или рядко сменяни памперси, чувствителна кожа или протриване.


Подсичането може да притесни родителите и да създаде сериозен дискомфорт на бебетата, но обикновено минава с прости домашни процедури, като по-честа смяна на пелените, по-дълго престой "на въздух" на засегнатата част, както и специален крем при подсичане.


Най-често срешаните причини


Подсичането може да се дължи на редица причини, ето някои от тях:


  • Замърсяване

Продължителното излагане на урина или изпражнения може да раздразни чувствителната кожа на бебето.


  • Протриване.

Прилепналите памперси или дрехи, които се трият по кожата, могат да доведат до обрив/подсичане.


  • Нов продукт.

Кожата на вашето бебе може да реагира на бебешки кърпички, нова марка памперси за еднократна употреба или перилен препарат.


  • Бактериална или гъбична инфекция.

Това, което започва като обикновен oбрив, може бързо да се разпространи. Областта, покрита с пелени е особено уязвима, тъй като е топла и влажна, което прави идеална среда за размножаване на бактерии и гъбички.


  • Нови храни.

Когато бебетата започват да ядат твърда храна, съдържанието на мръсните им пелени се променя. Това увеличава вероятността от подсичане.


  • Чувствителна кожа.

Бебетата с кожни заболявания, като атопичен дерматит или себореен дерматит (екзема), имат по-голяма предпазположеност към подсичане.


  • Антибиотици.

Антибиотиците убиват бактериите - както добрите, така и лошите. Когато бебето приема антибиотици, бактериите, които контролират растежа на гъбички също биват убити, което води подсичане, породено от гъбична инфекция.Превенция


Най-добрият начин за превенция на подсичане е да поддържате зоната на пелената чиста и суха. Няколко прости стратегии могат да помогнат за намаляване на вероятността от подсичане.


Сменяйте често пелените. Отстранете незабавно мокрите или замърсени пелени. Така ще избегнете вероятността от замърсяване и възпаление.


Изплаквайте зоната с топла вода след всяко сменяне на пелени. Ако искате да използвате душ гел , изберете подходящ за целта, нежен и специализиран за бебешка кожа.


Не стягайте прекалено пелените. Плътно прикрепените пелени спират въздушния поток, което създава влажна среда, благоприятна за подсичане, както и за протриване на талията или бедрата.


Когато е възможно, оставяйте бебчо без пелена. Продължителният контакт на кожата с въздух ще и позволи да си "почине" от влажната среда на пелените.

608 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика