Търсене

Смяната на пелени

Актуализирано: 15 Юни 2020

При младите и все още неопитни родители ежедневните грижи за бебето често предизвикват въпроси и тревоги. За да те успокои и да ти помогне в грижите за твоето мъниче, Oscar ти предлага информация за основните стъпки при смяната на бебешките пелени.


Лесно като 1-2-3

  • Предварително приготви всичко необходимо.


Положи бебето на масичка или друга хоризонтална повърхност. Внимателно повдигни с една ръка крачетата на бебето, а с другата свали използваната пелена.

  • Всеки път при смяна на пелените, почиствай внимателно дупето и кожните гънки, тъй като там се събира секрет от потните жлези, което може да създаде благоприятни условия за развитието на бактерии.


  • Почисти кожата в областта на пелените с чиста вода. При необходимост, може да използваш подходящо почистващо козметично средство. Ако не си у дома, използвай почистващи кърпички.

  • Вземи чиста пелена и я постави под бебешкото дупе. Намажи почистената бебешка кожа с тънък слой успокояващ крем, за да избегнеш подсичане или други кожни раздразнения.

  • Пусни крачетата на бебето и стегни пелената.


Профилактика против подсичане 

Освен внимателното почистване на бебешката кожа, по време на смяната на пелените е добре тя да е изложена колкото се може по-дълго на въздух, за да се избегне развитието на бактерии и гъбички. Първоначално може да оставиш бебето без пелени за 2-3 минути, 3-4 пъти на ден, като постепенно удължаваш това време. За да бъдат „въздушните бани“ още по-полезни и приятни, използвай това време за масаж. 

8 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика