Търсене

Условия за добър сън

Важно условие за здравия сън на бебето е детската стая. Няма нищо по-неприятно за него от топлия и сух въздух. Оптималната температура в стаята трябва да е около 20-22 градуса. Добра практика е да няма никакви повърхности събиращи прах – килими, мека мебел и всякакви предмети, които не могат да бъдат лесно почистени. Креватчето е добре да бъде дървено, без възглавници, а матракът – равен и твърд.


Ако заспиването нощем е трудно за твоето бебе, добре е да предприемеш някои стъпки, които биха могли да улеснят този процес. Нощем е добре бебето да спи на тъмно и тихо място – така му помагаш да направи разлика между ден и нощ. Добре е къпането и преобличането да станат рутинни действия преди сън. По този начин бебето се приучава, че е време за сън. Обезателно сложи бебето да спи, когато забележиш признаци на сънливост. Постарай се то да се чувства уютно и спокойно.


Въпреки утвържденията на някои специалисти, няма никакви доказателства, че ако бебето спи до родителите, това ще доведе до по-голяма емоционална близост. Още от самото раждане бебетата спят отделно. Ако искаш бебето да е по-близо до теб, може просто да приближиш креватчето му, но не и да го слагаш да спи в едно легло с вас. Освен всичко друго, това крие и опасности за здравето на бебето.


Важно е да помниш, че здравото бебе, което се развива нормално, само знае от колко сън има нужда. Неправилно е родителите да го будят само, защото смятат, че то трябва да се занимава с друго – например да яде. За нормалното развитие на бебето сънят е не по-малко важен от храненето.13 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика