Търсене

Как да подберем подходящи играчки за бебето?

Актуализирано: 16 Апр 2020Новородените бебета, разбира се, не могат сами да кажат какво им харесва, а вие вероятно не бихте желали да купите играчка на бебето си, която то ще захвърли и забрави още на следващия ден. Затова е добре първо да определите характера на бебето, а това ще ви помогне да изберете играчка.  • Уверено и позитивно бебе


Често се усмихва, всичко, което става около него му  харесва. Усмихва се , когато се приближавате до него, обича да играе с вас, спокойно реагира при общуване с други хора. Когато има някакъв проблем, не бърза да се разстройва и да плаче. Такова бебе би се зарадвало на всяка играчка, но е по-добре да подберете такива, които изискват повече концентрация, например пъзели или пирамидки. Ако е момченце, количките също са добро решение.


  • Палаво и капризно бебе

Обикновено всичко го разтройва или не му харесва . Често капризничи,  ако му се наложи да чака да бъде нахранен или в друга ситуация. Обикновено обича да бъде в прегръдката на майка си.

За такова бебе по-подходящи са играчките със спокойни и бавни мелодии. Можете да му купите големи пъзели, топки, кубчета и меки играчки, но най-добрият подарък би била домашна люлка.


  • Плахо и срамежливо бебе

Такива бебета не обичат да стоят в чужди ръце. Ако е по-голямо дете на двора обикновено играе със своите играчки, но повече обича да стои у дома с майка си.  В такъв случай, най-добрият подарък за детето биха били колички, фигурки на животни, кукли, конструктори. Важно е не само да му ги купите, но и да му показвате как да играе с тях.


  • Активното бебе

Започва да седи и да ходи по-рано от своите връстници, но трудно концентрира вниманието си върху едно занятие. За такива деца подходящ подарък е бебешкото килимче. Ако е по-голямо детето, можете да му купите количка, на която може да се вози, помагайки си с крачетата. Рисуването също би му допаднало.


  • Нетърпеливото бебе

Всичко му е нужно незабавно – храната, играчката, присъствието на майката. Харесва му да бъде носено на ръце от родителите. Опитва се отрано да става и да ходи, но ако не му се получи, губи интерес. Не обича играта с кубчета или конструктори, нетърпелив е дОн рано пытаеткато му четете книжка.

Ако бебето ви е с такъв характер, по-добре е да предпочетете играчки, ориентирани към физически дайности – домашни люлки, колички и др. Подобни играчки, изискващи повече движение.10 преглеждания0 коментари
Навигация
Магазин
Информация
Изпращане

Доставка до адрес

3,90 лв.

Безплатна над 60 лв.

Доставка до офис Спиди

2,90 лв.

Безплатна над 30 лв.

0700 16 989

Връзка с нас

2020 Alphabet Cosmetics ltd. All rights reserved. 

0
Натурална бебе козметика