Търсене

Как да подберем подходящи играчки за бебето?

Актуализирано: 16.04.2020 г.Новородените бебета, разбира се, не могат сами да кажат какво им харесва, а вие вероятно не бихте желали да купите играчка на бебето си, която то ще захвърли и забрави още на следващия ден. Затова е добре първо да определите характера на бебето, а това ще ви помогне да изберете играчка.  • Уверено и позитивно бебе


Често се усмихва, всичко, което става около него му  харесва. Усмихва се , когато се приближавате до него, обича да играе с вас, спокойно реагира при общуване с други хора. Когато има някакъв проблем, не бърза да се разстройва и да плаче. Такова бебе би се зарадвало на всяка играчка, но е по-добре да подберете такива, които изискват повече концентрация, например пъзели или пирамидки. Ако е момченце, количките също са добро решение.


  • Палаво и капризно бебе

Обикновено всичко го разтройва или не му харесва . Често капризничи,  ако му се наложи да чака да бъде нахранен или в друга ситуация. Обикновено обича да бъде в прегръдката на майка си.

За такова бебе по-подходящи са играчките със спокойни и бавни мелодии. Можете да му купите големи пъзели, топки, кубчета и меки играчки, но най-добрият подарък би била домашна люлка.


  • Плахо и срамежливо бебе

Такива бебета не обичат да стоят в чужди ръце. Ако е по-голямо дете на двора обикновено играе със своите играчки, но повече обича да стои у дома с майка си.  В такъв случай, най-добрият подарък за детето биха били колички, фигурки на животни, кукли, конструктори. Важно е не само да му ги купите, но и да му показвате как да играе с тях.


  • Активното бебе

Започва да седи и да ходи по-рано от своите връстници, но трудно концентрира вниманието си върху едно занятие. За такива деца подходящ подарък е бебешкото килимче. Ако е по-голямо детето, можете да му купите количка, на която може да се вози, помагайки си с крачетата. Рисуването също би му допаднало.


  • Нетърпеливото бебе

Всичко му е нужно незабавно – храната, играчката, присъствието на майката. Харесва му да бъде носено на ръце от родителите. Опитва се отрано да става и да ходи, но ако не му се получи, губи интерес. Не обича играта с кубчета или конструктори, нетърпелив е дОн рано пытаеткато му четете книжка.

Ако бебето ви е с такъв характер, по-добре е да предпочетете играчки, ориентирани към физически дайности – домашни люлки, колички и др. Подобни играчки, изискващи повече движение.15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички